Vēlos dalīties ar vienkāršu un sen zināmu uzkodas recepti, kas padomju laikā bija ļoti populāra. Kad apprecējos ar savu vīru, viņa māte bieži mūs cienāja ar šo ēdienu, kuru sauca par “ebreju uzkodu”.
Vai arī tavā ģimenē šis ēdiens bija iecienīts? Mana vīramāte dažreiz to gatavoja tikai ar kausēto sieru, bet citreiz pievienoja arī vārītu olu.
Lasi arī: Pat pirtī ir vēsāk – pēc siltās ziemas nāks ļoti karsta vasara un sinoptiķi nosauc iespējamos grādus
Katru reizi tā izdevās pārsteidzoši garšīga. Īsāk sakot, šī uzkoda kļuva par neatņemamu mūsu ģimenes ēdienkartes sastāvdaļu: to ir viegli pagatavot, sastāvdaļas vienmēr ir pieejamas, un tā garšo visiem.
Viena no pamat sastāvdaļām, kā jau rakstīju ir ola. Olas ir ar maigu, patīkamu garšu, kas labi sader ar dažādām citām sastāvdaļām un garšvielām, veidojot harmonisku un sabalansētu uzkodu.
Olas ir viegli pagatavot, un tās labi sader ar daudziem produktiem, kas padara tās par ātru un vienkāršu uzkodu risinājumu – īpaši šajā kombinācijā. Plus Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, piemēram, dzelzi un B12 vitamīnu, kas padara šo uzkodu par sātīgu ēdienu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Vārītas olas sarīvējam uz rupjās rīves.
Sieru sarīvējam uz smalkas rīves.
Tālāk seko svarīgs solis, kuru daudzi nedara, bet tas ļoti uzlabo garšu!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kā nezāles pārvērst par vērtīgu mēslojumu – metode, par kuru daudzi nebūs dzirdējušiby Anete Vītola
- VID paziņo, kuriem iedzīvotājiem šogad mainīsies gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas kārtībaby Sandra Ločmele
- Meteorologs Toms Bricis nācis klajā ar pirmajām prognozēm martam: viņš komentē, vai patiešām iestāsies straujš pavasarisby Laura Blūma